Minister Van der Steur van Veiligheid & Justitie heeft in de jaarlijkse brief de 2e kamer geïnformeerd over het beeld omtrent de jaarwisseling. De brief is overwegend positief, met een aantal goede uitgangsposities voor de toekomst. In de brief wordt ook melding gemaakt van het keurmerk voor vuurwerkwinkels dat op initiatief van de vuurwerkbranche door VuurwerkCheck is ontwikkeld. De overheid geeft aan dat deze ontwikkeling als positief wordt gezien voor de toekomst.

Bron: (jaarlijkse) Brief van minister van der Steur – V&J - aan de Tweede Kamer / 31-03-2016

Het is dus van belang voor ieder verkooppunt om zich aan te sluiten bij dit keurmerk. Dit kan door lid te worden van VuurwerkCheck en de E-learning met het examen succesvol af te ronden.

VuurwerkCheck op social media!

VuurwerkCheck verkooppunt

Vuurwerk steek je veilig af!

Lees de gebruiksaanwijzing Gebruik geen alcohol of drugs voor of tijdens het afsteken Draag altijd een vuurwerkbril Draag niet brandbare kleding zonder capuchon Houd rekening met de omgeving Gebruik altijd een aansteeklont of aansteekfakkel Steek vuurwerk met gestrekte arm aan Gebruik voor vuurpijlen altijd een lanceerplatformGa nooit met je hoofd of lichaam boven het vuurwerk hangen Gooi geen vuurwerk naar mens of dier Houd voldoende afstand bij het kijken naar vuurwerk Ruim je vuurwerkafval op

 

Gratis vuurwerkbril

Mede mogelijk gemaakt door:
Veiligheid.nl Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland
VuurwerkCheck
VuurwerkCheck