Vuurwerkafval

  • VuurwerkCheck - vuurwerkafval

Vuurwerk afsteken op oudjaarsnacht is een eeuwenoude traditie, bij deze traditie hoort uiteraard ook het netjes opruimen van het afval zoals dat ook geldt voor het reguliere zwerfafval. Het is van belang elkaar hierop te blijven wijzen. Rondslingerende vuurwerkresten zorgen voor een vervuild straatbeeld en zouden gevaarlijk kunnen zijn.

Ruim het vuurwerk zo snel mogelijk op, dat wil zeggen ’s nachts of uiterlijk de volgende dag.

  • Neem een emmer water mee om eventueel smeulende vuurwerkresten te doven.
  • Veeg de resten bij elkaar en stop het in (een hiervoor bestemde) vuilniszak.
  • Laat kinderen nooit zonder toezicht opruimen

Houdt daarbij de communicatie van de nabijgelegen verkooppunten en eventueel grootschalige acties nauwlettend in de gaten. Het kan zijn dat er inzamelpunten zijn waar je zelfs leuke prijzen kunt winnen of geld kunt verdienen met het inleveren van vuurwerkafval. Dit zijn leuke acties om ook je buren, collega’s of vrienden aan te sporen bij te dragen aan een schone straat. Neem hierin het goede voorbeeld, want ook hier geldt dat een goed voorbeeld doet volgen.

Vuurwerkafval opruimen

VuurwerkCheck verkooppunt

Vuurwerk steek je veilig af!

Lees de gebruiksaanwijzing Gebruik geen alcohol of drugs voor of tijdens het afsteken Draag altijd een vuurwerkbril Draag niet brandbare kleding zonder capuchon Houd rekening met de omgeving Gebruik altijd een aansteeklont of aansteekfakkel Steek vuurwerk met gestrekte arm aan Gebruik voor vuurpijlen altijd een lanceerplatformGa nooit met je hoofd of lichaam boven het vuurwerk hangen Gooi geen vuurwerk naar mens of dier Houd voldoende afstand bij het kijken naar vuurwerk Ruim je vuurwerkafval op

 

Gratis vuurwerkbril

Mede mogelijk gemaakt door:
Veiligheid.nl Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland
VuurwerkCheck
VuurwerkCheck